Gør det selv

Til gør-det-selv manden/kvinden: Jeg får tit spørgsmål om hvilke materialer man skal bruge når man gør det selv; derfor har jeg lavet en gør-det-selv materiale guide til dig. Hvis du trykker på billedet vil du komme til en side hvor man kan købe de materialer jeg anbefaler til en god pris. Det er den billigste pris jeg kunne finde.

Til badeværelset fliseopsætning:

Fliser & klinker

Tommelfingerregler. Mindre fliser passer til små rum samt mindre arealer, da de giver mere liv, og du kan nemmere lave fald med disse. Større fliser til større rum, da der ikke er så mange linjer og derfor ikke så mange fuger. De giver ro og er nemmere at vedligeholde. Skal du lave fald til et afløb, der ikke går langs væggen, må størrelsen som regel ikke overstige 20x20 cm

Vådrumstætning

Lip vådrumssystem anvendes til vandtætning af gulv- og vægbeklædning før beklædning med fliser. I Lip vådrumssystem er der til 8 m2 HUSK hele gulvet skal have og væggene i brusenichen; det plejer at blive mere ind 8 m2

Fliseklæb

Lip multi fliseklæb kan bruges til alle fliser. En pose rækker til til ca. 10 m2 med en 8mm tandspartel, uanset om det er 15kg let eller en 25kg alm. Først rører du den op til den konsistens som du ønsker, så venter du 5 min. og rører den igen; det gør at du har længere arnejdstid før den hærder. .

Fugemasse

Lip multifuge er en universal fugemasse hvor fugebredden er mellem 2 og ca. 20 mm. Her er det så lidt svært at sige hvor meget man skal bruge, men ved et standart badeværlse nærmer du dig de 15kg..

Gummifuge

Lip sanitetssilicone er en gummifuge der skal i indvendige hjørner og hvor væg og gulv mødes. Du har ca. 15 min. arbejdestid så kom ikke mere i end du kan nå at gøre den færdig.

Nivellerings clips

Nivellerings clips/kiler sikrer pæn, hurtig og nem nivellering af fliser. Placer flisen og sæt clipsen med ankeret i fliseklæben. Den næste flise lægges så kun overdelen af clipsen er synlig. Kilen presses herefter ind i hullet på clipsen. En god ide til gør-det-selv manden/kvinden.

Facaderenovering:

Armeringspuds

Netpuds er en utrolig stærk puds. Er god hvor der er risiko for revnedannelser, samt anvendelse i forbindelse med facaderenovering oven på isolering. Du trækker først Lip 350 universalmørtel på med en stor bred tandspartel, så lægger du nettet i og vender tandspartel om og spartler Lip 350 universalmørtel på. Derefter venter du til næste dag, hvor du påføre Lip 360 fiberpuds let, med en spartel og gør det færdig med en svamp.

Vandskuringsmørtel

Vandskuringsmørtel til ud- og indvendig brug. Velegnet som slutpuds. Maksimal lagtykkelse 3 mm. Anvendes til overfladebehandling af teglvægge og letbetonvægge, hvor man ønsker at bevare underlagets karakter, forbandt og struktur. Der er ca. til 6 m2 i en pose.

Facademaling

Silikatmalingen er vandafvisende, men har samtidig en meget høj diffusionsåbenhed (dvs.). Derved opnås et stort udslip af indefrakommende fugt. Med sin store diffusionsåbenhed, lav vandoptagelighed og en ekstremt høj vandafvisendeeffekt holder denne Silkatmaling facaden tør og flot. En spand rækker til ca. 50 m2 HUSK først at bruge Relius Silikat Primer til denne maling.

New York Gulv:

Gulvspartel

Alfix PlaneMix 50 spartelmasse er hurtighærdende og derfor har du ca. 20-30 min.arbejdstid. Du kan spartle ned til 2 mm, men det vil jeg ikke anbefale. Det er nemmere at arbejde med ved 5 mm. Du skal bruge en pose til 2 m2. Brug en 10mm tandspartel til at spartle med og en pigrulle til at rulle over med til sidst. HUSK at prime med Alfix PlaneMix Primer inden du går igang.

Klarlak Epoxy

Hagmans EP-V Klarlak Epoxy er en super god klarlak epoxy, der typisk anvendes til at få betongulve til at fremstå blanke og rå. (New York Gulv) Efter du har spartlet med Alfix PlaneMix 50 spartelmasse venter du til næste dag også ruller du bare Klarlaken på med en lag rulle. HUSK det er en 2-komponet og der for har du kun 2 timer til at male gulvet efter du har blandet de 2 komponeter sammen.

Sokkel:

Sokkel stop

Effektiv metode til permanent standsning af opstigende grundfugt. Der skal bores med en afstand på max. 10 cm med bor Ø 12-15 mm. Der kan bores i såvel fuge som sten. Borehullerne må ikke gå hele vejen igennem muren, men skal stoppe 3-5 cm fra murens bagkant. Så tager du en havesprøjte skruer den yderste dut af, kommer sokkel stop op i og sprøter det i hullerne.

Luk menu